Kökseleverna Tistou och Olof.

Mer än en bronsmedalj

I helgen var det full fart på IHR när skolan stod värd för årets Gymnasie-SM. Med 15 deltagande skolor blev det en intensiv tävlingshelg som slutade med en fantastisk bronsmedalj för vårt lag i köket medan serveringslaget imponerade med sitt samarbete och dedikation.

Bland de tävlande lagen från IHR fanns skickliga elever inom både kök och servering. Trots den hårda konkurrensen lyckades Tistou och Olof ta hem bronsmedaljen, vilket är en fantastisk prestation. Men även om det var en tävling där resultatet var viktigt, var det minst lika betydelsefullt att se eleverna ha roligt och få känna stolthet över sin egen prestation.

Ellen och Ellen gjorde ett fantastiskt jobb som inte går att mäta i medaljer. Deras samarbete och dedikation genom serveringsmomenten var rörande att se, och de visade en imponerande förmåga att arbeta tillsammans och komplettera varandra för att leverera som ett team. Deras insatser är också en påminnelse om att vinnande inte handlar om att ta hem priser, utan om den oslagbara känslan av att ta sig an utmaningar och göra sitt bästa som ett sammanhållet lag.

Serveringseleverna Ellen och Ellen.
En utvecklande utmaning

För de tävlandes coacher och rektorn Petronella var helgen också en möjlighet att reflektera över elevernas utveckling. Att kunna leverera förstklassig service i så ung ålder är något som verkligen imponerar. För eleverna på IHR är det en bekräftelse på att deras hårda arbete och dedikation ger resultat. Genom att delta i Gymnasie-SM har de inte bara visat upp sina färdigheter för en bredare publik, utan även vuxit och utvecklas som unga professionella inom branschen.

Att se sina elever samarbeta och göra sitt bästa är en stolt stund. Det är en påminnelse om att utbildningen på IHR inte bara handlar om att lära sig fakta och tekniker, utan också att utveckla personliga egenskaper och förmågor som är avgörande för en framgångsrik karriär inom servicebranschen. 

Se andra artiklar från IHR

Till alla nyheter