Morötter måste ju skalas på alla restauranger, även hemma i Stockholm, så varför inte göra det på en Michelin-restaurang i London?
Dinner by Heston Blumenthal
Under 20 veckor av dina tre år på Internationella Hotell- och Restaurangskolan har du en helt ny vardag, utanför skolan. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) handlar om att du ska få testa på yrket och lära dig på en faktisk arbetsplats. Till din hjälp har du en handledare på din APL. Handledaren och personalen på praktikplatsen blir dina första jobbkontakter, och vem vet, kanske också dina första kollegor.
APL (arbetsplatsförlagt lärande) är ett annat ord för praktik. Under 20 veckor provar du jobbet på riktigt i restauranger, bagerier, hotell, konditorier eller cateringföretag, i Sverige eller utomlands. Efter att du har klarat din APL får du också din yrkesexamen.
Restaurangyrket är ganska likt i de flesta länder, vilket gör att inte bara Stockholm utan hela världen kan bli din arbetsplats. I årskurs 3 har du möjlighet till utlandspraktik som du söker till i slutet av tvåan. Eftersom du kommer plugga vid sidan av din praktik behöver du vara godkänd och ha bra närvaro i övriga kurser.
Vi erbjuder praktikplatser utomlands i samarbete med Erasmus+.
Morötter måste ju skalas på alla restauranger, även hemma i Stockholm, så varför inte göra det på en Michelin-restaurang i London?
Dinner by Heston Blumenthal
Vi erbjuder inriktningar inom kök, servering, bageri & konditori och hotell & turism. Läs mer om våra inriktningar här!
Är ditt företag intresserade av att erbjuda praktikplatser? Vi letar löpande efter nya samarbetspartners i branschen.
Vill du veta mer om IHR? Kom och besök oss på Öppet hus eller läs mer om våra program för att lära känna oss bättre!