ihr logo

Varmt välkommen till IHR!

Välkommen till vår skola

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Petronella mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång.

På IHR utbildar vi gymnasieelever inom restaurang samt hotell- och turism som är yrkesförberedande program. Under dina tre år hos oss kommer vi tillsammans utveckla din yrkesstolthet och skapa en stabil grund för dig att stå på både teoretiskt och praktiskt. Efter utbildningen går du antingen direkt ut i arbetslivet eller pluggar vidare på högskola eller universitet, i såna fall lägger vi till några kurser så du får högskolebehörighet.. Allt för att du på bästa sätt ska kunna ta dig ut i världen och livet.

Vi har plats för dig på våra program i höst och du är välkommen att söka restaurang- och livsmedelsprogrammet eller hotell- och turismprogrammet.

Bild på elev som sockrar sin bakdeg.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet - kök

Elev ler mot kassasystemet som lyser blått i hennes ansikte.

Hotell- och turismprogrammet

Elev står och lagar mat framför restaurangens gäster. Hans stekpanna eldar i lågor.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet - servering

Våra program

Vill du söka till oss?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då rektor Petronella som kommer att hjälpa dig:
petronella.odhner@restaurangskolan.se

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren så finns mer information på gymnasieantagningen. Vi som skola tar över antagningen till hösten.

Bild på elev som håller i en bunke, eleven ler mot kameran.

Du som valt oss

Välkommen till en av Stockholms absolut bästa hotell och restaurangskolor. Vi är väldigt glada att du valt just vår skola och hoppas att du ska trivas och utvecklas hos oss. Måndagen den 17 augusti kl 10.00 tar vi emot dig på Alströmergatan 39 i vår restaurang.

Här börjar våra introduktionsdagar, där lär vi känna varandra och du får veta mer om skolan, dina lärare och mentorer. Därefter får du all utrustning du behöver och vi provar ut kläder på restaurangen. Sen följer en massa mer kul vid skolstart som tipspromenad och studiebesök. Det kan bli föreläsningar från branschen och inte minst din mentorsmiddag på restaurangen där dina äldre skolkamrater lagar mat till er nya.

Ser fram emot att ses i augusti.

/Rektor Petronella

Servitris med svart skjorta och vinröd fluga står och saltar en maträtt.
Närbild på förrätt.
Bild på elev som står i ett kök och håller två tallrikar med maträtter på, därav en dessert också.

Våra lokaler

Skolan ligger på Warfvinges väg 24, där all teoretisk undervisning sker. Våra mer praktiska element har vi på vår fina restaurang på Alströmergatan 39.

Under denna live-sändningen visar vi runt på vår restaurang.