Rektor

På Internationella Hotell- och Restaurangskolan börjar din yrkeskarriär. Du utvecklar en yrkesidentitet. Skolmatsalen är också en gästmatsal, möten på skolan är planerade konferenser, idrotten är din friskvård, köksfranskan trillar allt lättare över dina läppar, slängen och servetten samsas med lärplattan och kokboken. För oss är det ett mål att du ska bli bekväm nog att ta ett riktigt sommarjobb i branschen redan efter årskurs ett. Du kommer att vara attraktiv arbetskraft redan under din studietid om du vill.

Både vi och branschen vill att du ska ta din yrkesexamen och med stolthet gå ut och möta utmaningen i arbetslivet. Du kan även få med dig högskolebehörighet under dina tre år hos oss.

Jag vill att du som elev ska avsluta skoldagen med känslan av att ha lärt dig något nytt och något användbart. Det enskilda mötet mellan dig och läraren utmanar dina tankar och leder till personlig utveckling av dina förmågor. Det är kraften i samspelet mellan elever och personal, diskussionerna mellan lärarna och känslan av ett gemensamt ansvar för vår skola som skapar grund för ett kvalitativt arbete. Ensam är inte stark – tillsammans åstadkommer vi så mycket mer.

På Stockholms Internationella Restaurang- och Hotellskola anpassar vi utbildningen efter hur branschen utvecklas och öppnar gärna dörren för aktörer som inspirerar oss och visar oss nya trender. Vi fortsätter hålla kontakten med våra yrkesverksamma elever och bjuder in dem till våra branschråd.

Med en kvalitativ god utbildning, som ställer krav och uppmuntrar höga ambitioner, kommer du att stå väl rustad för såväl arbetsmarknad som för vidare studier.

Petronella Odhner, rektor