Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Eleverna berättar om APL

Oscar på Restaurang Frantzén

“Det var väldigt lärorikt för mig att va på en fine dining restaurang. Det öppnade mina ögon för att våga testa nya saker inom köket samt smakkombinationer. Det var ett nöje att jobba med all professionell personal och väldigt kul att höra och se Björn Frantzén med personal ständigt jobba mot bättre och bättre rätter.”

Axel och Alfred i Paris

Julia på Restaurang Niklas

“Jag var ute i servisen, jag fick testa på många saker bland annat gå med hovmästaren, ta emot gäster och lära mig bokningssystemet, och stå i baren för att se hur det fungerar där. När jag var ute i servisen så körde jag både lunch och kväll, det var kul att variera lite. Jag fick ta egna bord tidigt och det visade att dom litade på mig och att dom ville att jag skulle lära mig snabbt.”

Akvavit

Joar på Lux dag för dag

“Jag är rätt nöjd med praktiken och har lärt mig en hel del tips och knep. De har varit villiga att lära om man visar intresse.”

London

Andréa på Dinner by Heston Blumenthal

“Jag fick vara med under service i både varmkök och dessert, jag fick skala morötter i oändlighet, skrapa kycklingskinn i miljoner (vad det kändes som i alla fall), portionera clementiner, fritera pommes och vacca oändliga mängder med mat. Jag fick chansen att vara på världens femte bästa restaurang i fyra veckor. Jag fick chansen att göra något som inte många i min ålder får, så jag gjorde valet att värdesätta varje sekund av den möjligheten. Jag menar, morötter skalas ju på alla restauranger här hemma i Stockholm, så varför skulle de inte göras på en Michelin-restaurang i London?”

London

Vill du veta mer om IHR? Besök på öppet hus eller anmäl Prova på en dag  så syns vi!