Eget företag, en termin i Paris eller praktik på Guide Michelin-restaurang?

Efter att du tagit studenten från Stockholms Internationella Restaurang- och Hotellskola väntar en värld av möjligheter. Men redan under gymnasiet vill vi ge dig chansen att plugga utomlands eller göra praktik på drömrestaurangen. Därför samarbetar vi med skolor, högskolor, hotell, restauranger och företag.

Du kan till exempel prova entreprenörsrollen med Ung Företagsamhet, och samtidigt fylla ditt nätverk med kontakter för framtiden. Om du har god närvaro, godkända betyg, bra referenser och en motivering kan du bli utbytesstudent i London, Berlin eller Paris under en termin. Du får också möjligheten att åka på resor. I årskurs 3 får du också chansen att söka en praktikplats utomlands. Tidigare elever har bland annat varit i Italien, Spanien, Norge och Storbritannien.

Förutom praktik är en certifiering i det engelska språket, Cambridge First Certificate in English, ett steg på vägen mot framtida utlandsjobb. Skolan förbereder dig inför examensprovet och betalar halva provavgiften. Och vill du hellre stanna på svensk mark har vi bra samarbeten med landets främsta hotell och restauranger, där du kan göra praktik.