När du pluggar ett yrkesförberedande program får du prova ditt framtida jobb redan i skolan. Så hur vill du att dina jobbdagar ska se ut?

Vill du sitta du framför en dator på ett tyst kontor, kämpa för att inte somna av tristess och vänta på att klockan ska slå fem, fredag, semester? Eller vill du känna svetten bryta ut när du lägger sista hand vid Nobelmiddagens förrätt? Rekommendera viner till avsmakningsmenyn på en Guide Michelin-restaurang, servera gäster med ett lugn trots att hela köket kämpar mot klockan, se dina tårtkreationer på hundratals bröllopsfoton, äga ett RAW food-café i New York, baka stans bästa bullar.

Inom hotell- och restaurangbranschen kommer du stressa, slita, svära och springa. Men du kommer också ha kollegor som känns som familj, känna stolthet över ditt jobb inför gäster, ha världen som din arbetsplats och få lov att vara precis hur glad, energisk eller knäpp du vill.

Precis så kommer även dina dagar på Internationella Hotell- och Restaurangskolan att se ut. Du kommer att ha lektioner i matlagning eller bageri, lära dig om råvaror och hur man ger gäster bra service av lärare som själva jobbat i branschen. Du kommer inspireras av gästföreläsare, åka på studiebesök och skapa matupplevelser i skolans restaurang. Du kommer läsa engelska, entreprenörskap, ha idrottslektioner och välja egna kurser i Individuellt val. Och så har du 20 veckors praktik på någon av de bästa hotellen eller restaurangerna i Sverige eller utomlands.