Elisa 19, tog nyss studenten från IHR med inriktning Kök och Servering. Hon berättar om hur det är att arbeta i kök och hur hon får utlopp för sin kreativitet genom att laga mat. 

 

Varför valde du IHR?  

Skolan sticker ut i jämförelse med andra skolor. Den är engagerande och satsar. Det känns väldigt proffsigt. Skolan hjälper varenda elev med att nå sina individuella mål och drömmar. Man får chansen att utvecklas inom det man dras mot och det tycker jag är superbra eftersom varje elev är unik. 

 

Vad är det roligaste med kök och servering?

Det är kreativiteten, rakt igenom. Jag är en kreativ och estetiskt lagd människa och håller på mycket med att måla. Att laga mat är lite samma sak. Kök och mat är verkligen kreativt och konst. Hur man kan kombinera smaker – det är verkligen allt. Det är en stor värld och det finns så mycket man kan göra!

 

Vad har ni fått laga för mat?

Allt möjligt! Det är allt från husman till fine dining. I trean så fick man ha service-kvällar, då är det 5-rätters som gäller. Då får man ett tema som man får forma själva, exempelvis en råvara, om det ska vara fint eller lite pampigare, kanske mat från ett specifikt land. 

 

Hur är det att jobba i kök?

Att jobba i köket är stressigt och krävande men jag tycker det är en rolig stress. Det blir väldigt mycket action och energi. Jag är en tävlingsmänniska så det är något som händer där i köket och det driver en framåt.

 

Har du någon kock som du ser upp till?

Tommy Myllymäki