Hej förälder

Begränsas ditt barns framtida karriär av att plugga på Restaurangskolan?

Nej, är det korta svaret.

Det viktigaste är att ditt barn hittat en gymnasieutbildning som hen vill plugga. Att programmen är inriktade på restaurang- och hotellbranschen utesluter inte andra yrkesval längre fram. Med duktiga pedagoger, inspirerande gästföreläsare, ett brett kontaktnät, studieresor och 15 veckors praktik kommer ditt barns framtida karriärval att klarna efter hand. Vårt mål är att varje elev ska bli sedd, bekräftad och känna sig trygg i sitt lärande.

På Restaurangskolan kommer ditt barn få samarbeta i grupp, jobba kreativt och praktiskt, lära sig hantera stress och bemöta människor. Goda egenskaper oavsett framtida jobb eller utbildning. Ditt barn kommer lära sig att skapa en måltidsupplevelse, ge god service, och ha lektioner i arbetsmiljö, hygien, näringslära, drycker och alkoholservering. Även om programmen är yrkesförberedande går det att läsa till kurser i Individuellt val och bli högskolebehörig.

Din roll som stöttande förälder är viktig. Tillsammans kan vi skapa de bästa förutsättningarna för ditt barns framtid och göra det bästa av gymnasietiden.

Läs gärna mer om de olika programmen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning kök och servering
Hotell- och turismprogrammet inriktning Hotell och konferens och praktiken

Om du har några frågor kan du mejla oss på info@restaurangskolan.se eller ringa 08-429 24 40.

KRAV-certifierad sedan 2013

Restaurangskolan har länge jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor och sedan 2013 är vi KRAV-certifierade. KRAV-certifieringen innebär att man väljer ekologiska råvaror, kött med sund djurhållning, jobbar för en god hälsa, tar socialt ansvar och minskar klimatpåverkan.

För oss är det viktigt att eleverna får med sig ett miljötänk redan i skolan. Vi jobbar med minskat matsvinn genom att använda hela råvaran, fokuserar på att använda mer grönsaker än kött och väljer i så stor utsträckning som möjligt ekologiska råvaror.

Genuslabbet – för ett jämställt kök

Genuslabbet jobbar för ett jämställt kök, att fler restaurangutbildade ska stanna i branschen och för ett tätare samarbete mellan skola och bransch.

Genuslabbet består av:

Kristina Holmsen, kökslärare – Stockholms Internationella Restaurangskola