Snart är det dags för dig att göra ditt gymnasieval. Vet du vad du ska välja redan eller känns alltihop som ett virrvarr av program, utbildningar, kurser och skolor? Vi finns här för att hjälpa dig hitta rätt väg ut ur gymnasievalsdjungeln!

Du har väl inte missat att vi kommer till Gymnasiemässan mellan den 21-23 november i Stockholmsmässan i Älvsjö? Kom och häng med oss och ställ dina frågor till våra elever och lärare i monter C09:10. Tider: Torsdag: 08.30-­17.00, Fredag: 08.30-­16.00, Lördag: 09.00-­16.00. Vi ses!

Här är lite tips på frågor du kan ställa till oss på mässan:

• Hur är stämningen på skolan?
  • Hur ser det ut med kurser som ger högskolebehörighet?
  • Vad innebär APL utomlands?
  • Vad kan man jobba som/vilka utbildningar kan man läsa efter utbildningen?
  • Hur stora är klasserna och hur många elever går det på skolan?
  • Hur långa är skoldagarna?
  • Finns det studie- och yrkesvägledare på skolan?
  • Har skolan kurator, skolsköterska och annan personal som arbetar med elevhälsa?
  • Hur fungerar det med idrottsundervisningen? Har skolan en idrottshall eller hyr de in sig på olika gym och idrottsanläggningar?
  • Har skolan en egen matsal och fri skollunch?