Kan du inte komma till oss, kommer vi till dig.

Digitalt öppet hus den 4 maj

Hej, hade du tänkt komma och besöka vårt härliga öppna hus i restaurangen? Som läget omkring oss är kan vi tyvärr inte bjuda in er att besöka på plats och då är det på sin plats att vara kreativ. Vi kommer därför genomföra ett digitalt öppet hus istället. Vi sände live via Facebook som du kan se nedan.

 

Till dig som sökt

Hej på dig nya etta! Vi ser så mycket fram emot att få träffa dig i höst. När du börjar kommer vi ha våra inroduktionsdagar, där vi lär känna varandra och får veta mer om skolan dina lärare och sina mentorer. Därefter får du all utrustning du behöver och vi provar ut kläder på restaurangen.  Men det händer en massa mer kul vid skolstart som tipspromenad, studiebesök, det kan bli föreläsningar från branschen och inte minst din mentorsmiddag på restaurangen där dina äldre skolkamrater lagar mat till er nya.

Ser fram emot att ses i augusti.

/Rektor Petronella

petronella.odhner@restaurangskolan.se


Inriktning Kök och Servering – Kök

Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Oavsett på vilken sida serveringsluckan jobbar du med tempo i team. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar alkohol och bemöter gäster. I årskurs tre specialiserar du dig inom kök eller servering. I köket jobbar du kreativt med råvaror, kombinerar smaker, tillreder och presenterar snyggt på tallriken. I servitör/servitrisrollen har du gästens upplevelse i fokus, med allt från dukning till servering. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är  APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger.


Inriktning Hotell och Konferens

Konferensvärd, receptionist, hotellmanager eller driva eget eventföretag. Det är bara några yrkesroller du kan ha efter att ha gått hotell- och turismprogrammet med inriktning Hotell och Konferens. Om du läser till kurser för en högskolebehörighet kan du dessutom välja mellan spännande yrkeshögskoleutbildningar eller plugga vidare på en hotellskola.

Det som alla hotellyrken har gemensamt är viljan att ge gästen den bästa upplevelsen. Därför kommer du öva i att kommunicera med gäster och anpassa servicen efter situationer och kulturer. Du lär dig receptionsarbete och hur man planerar och genomför evenemang och konferenser. Med kurser i Entreprenörskap och Marknadsföring och försäljning får du veta knepen hur du driver eget, och lockar gäster genom att marknadsföra ditt varumärke på mässor eller i media.

Minst 20 veckors praktik i Sverige eller utomlands

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Hotellskolan har du minst 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges bästa hotell. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.


Inriktning Kök och Servering – Servering

Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Oavsett vilken sida serveringsluckan du är jobbar du med tempo i team. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar alkohol och bemöter gäster. I årskurs tre specialiserar du dig inom kök eller servering. I köket jobbar du kreativt med råvaror, kombinerar smaker, tillreder och presenterar snyggt på tallriken. I servitör/servitrisrollen har du gästens upplevelse i fokus, med allt från dukning till servering. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är  APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.


Läs mer om IHR

Hotell och turism på IHR var helt rätt

"Jag har verkligen hittat rätt"

Drycker och ansvarsfull alkoholservering

Elev lutar sig på köksbänken med stöd av armbågarna. Hon ler åt sidan.