Läs om vår hantering av Covid-19.

Digitalt öppet hus

Vi svarar på era frågor!

Vi ser fram emot att träffa er på öppet hus på ett tryggt vis längre fram, men så länge har vi den här sidan där vi visar upp vår skola digitalt. 

Se gärna vår live stream från förra året nedan. Här visar vi upp vår fina restaurang, intervjuar elever och berättar om skolan. Om du har frågor om vår skola, tveka inte att kontakta oss: info@restaurangskolan.se

 

Branschens tungviktare berättar om framtiden


Elev lutar sig ner för att skapa noggranna detaljer för en efterätt.

Få koll på oss

Eftersom vi inte kan ta emot er som förväntat på öppet hus vill vi ge er tillgång till digitala resurser. Nedan kan du ladda ner vår katalog, exempel på schema för en dag och även programblad för våra utbildningar.

Har du frågor om vår skola? Tveka inte att kontakta oss på: info@restaurangskolan.se

Läs mer om IHR

Elever vidare till final i Gymnasie-SM

Såhär når du oss

Hotell och turism på IHR var helt rätt

Bild på elev som står i ett kök och håller två tallrikar med maträtter på, därav en dessert också.

Vill du veta mer om oss?

Gör en intresseanmälan så får du information om vår skola.

Inriktning Kök och Servering – Kök

Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Oavsett på vilken sida serveringsluckan jobbar du med tempo i team. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar alkohol och bemöter gäster. I årskurs tre specialiserar du dig inom kök eller servering. I köket jobbar du kreativt med råvaror, kombinerar smaker, tillreder och presenterar snyggt på tallriken. I servitör/servitrisrollen har du gästens upplevelse i fokus, med allt från dukning till servering. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är  APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger.


Inriktning Hotell och Konferens

Konferensvärd, receptionist, hotellmanager eller driva eget eventföretag. Det är bara några yrkesroller du kan ha efter att ha gått hotell- och turismprogrammet med inriktning Hotell och Konferens. Om du läser till kurser för en högskolebehörighet kan du dessutom välja mellan spännande yrkeshögskoleutbildningar eller plugga vidare på en hotellskola.

Det som alla hotellyrken har gemensamt är viljan att ge gästen den bästa upplevelsen. Därför kommer du öva i att kommunicera med gäster och anpassa servicen efter situationer och kulturer. Du lär dig receptionsarbete och hur man planerar och genomför evenemang och konferenser. Med kurser i Entreprenörskap och Marknadsföring och försäljning får du veta knepen hur du driver eget, och lockar gäster genom att marknadsföra ditt varumärke på mässor eller i media.

Minst 20 veckors praktik i Sverige eller utomlands

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Hotellskolan har du minst 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges bästa hotell. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.


Inriktning Kök och Servering – Servering

Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Oavsett vilken sida serveringsluckan du är jobbar du med tempo i team. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar alkohol och bemöter gäster. I årskurs tre specialiserar du dig inom kök eller servering. I köket jobbar du kreativt med råvaror, kombinerar smaker, tillreder och presenterar snyggt på tallriken. I servitör/servitrisrollen har du gästens upplevelse i fokus, med allt från dukning till servering. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är  APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.


Bageri och konditori

På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du möjlighet att utveckla ditt intresse i att skapa alla tänkbara bakverk. Du lär dig från grunden och genom att träna praktiskt utveckla dina kunskaper. Du får arbeta med allt från matbröd, tårtor, bakverk och choklad till att skapa kompletta desserter. Förutom att utvecklas på skolan har du under dina tre år hos oss 20 veckors praktik (APL). Du får göra APL på konditori, café & bageri i Stockholm, och har även möjlighet att åka utomlands på APL. Programmet ger en yrkesexamen som innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Du kan också välja att läsa till kurser för en allmän högskolebehörighet. Du kommer att upptäcka en bransch som präglas av lagarbete, kreativitet och som är internationell. Bageriutbildningen ger dig också möjlighet att arbeta i ett annat land.