Hotell och konferens

Konferensvärd, receptionist, hotellmanager eller driva eget eventföretag.

Det är bara några yrkesroller du kan ha efter att ha gått hotell- och turismprogrammet med inriktning hotell och konferens. Om du läser till kurser för en högskolebehörighet kan du dessutom välja mellan spännande yrkeshögskoleutbildningar eller plugga vidare på en hotellskola.

Det som alla hotellyrken har gemensamt är viljan att ge gästen den bästa upplevelsen. Därför kommer du öva i att kommunicera med gäster och anpassa servicen efter situationer och kulturer. Du lär dig receptionsarbete och hur man planerar och genomför evenemang och konferenser. Med kurser i Entreprenörskap och Marknadsföring och försäljning får du veta knepen hur du driver eget, och lockar gäster genom att marknadsföra ditt varumärke på mässor eller i media.

Minst 20 veckors praktik i Sverige eller utomlands

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Hotellskolan har du minst 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges bästa hotell. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.

Efter studenten – redo för jobb eller plugga vidare

Eftersom Hotell- och turismprogrammet är yrkesförberedande med 15 veckors praktik, kan du börja jobba så fort du tagit studenten. En del elever jobbar till och med extra under gymnasietiden. Receptionist, konferensvärd eller portier är bara några av de jobb du kan söka.

Genom att välja till kurser i Individuellt val får du en grundläggande högskolebehörighet. Med den kan du söka in till yrkeshögskolor eller hotellutbildning på universitet och högskolor.

Examensmål

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram. Det betyder att du kan få jobb direkt efter gymnasiet, men du kan också studera vidare på yrkeshögskola eller högskola om du väljer de högskoleförberedande kurserna svenska 2 och svenska 3.

Konferensvärd, receptionist, hotellmanager eller driva eget eventföretag?

Hotell & turism - Världens Jobb!

Gymnasiegemensamma ämnen Poäng
Engelska 5 100