Läs om vår hantering av Covid-19.
Start / Bageri och konditori
På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du möjlighet att utveckla ditt intresse i att skapa alla tänkbara bakverk. Du lär dig från grunden och genom att träna praktiskt utveckla dina kunskaper. Du får arbeta med allt från matbröd, tårtor, bakverk och choklad till att skapa kompletta desserter. Förutom att utvecklas på skolan har du under dina tre år hos oss 20 veckors praktik (APL). Du får göra APL på konditori, café & bageri i Stockholm, och har även möjlighet att åka utomlands på APL. Programmet ger en yrkesexamen som innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Du kan också välja att läsa till kurser för en allmän högskolebehörighet. Du kommer att upptäcka en bransch som präglas av lagarbete, kreativitet och som är internationell. Bageriutbildningen ger dig också möjlighet att arbeta i ett annat land.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Under din gymnasietid gör du praktik under 20 veckor. Det kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och krävs för yrkesexamen.
Praktikplatser i Sverige
Vi jobbar med seriösa och professionella handledare. Vårt stora kontaktnät i branschen gör att vi har många olika praktikplatser, allt ifrån krogar i världsklass, hotell bagerier, konditorier och cateringföretag.
Internationell arbetsmarknad
Livsmedels- och restaurangbranschen har en stark internationell prägel. Därför ingår kunskaper om livsmedel och måltider i an
dra kulturer i utbildningen, samt kännedom om arbete i andra länder och möjligheter till fördjupade studier i engelska.
Gör en intresseanmälan och håll dig uppdaterad om skolan.
Gymnasiegemensamma ämnen | Poäng | ||
---|---|---|---|
Engelska 5 | 100 | ||
Historia 1a1 | 50 | ||
Idrott & hälsa 1 | 100 | ||
Matematik 1a | 100 | ||
Svenska 1 | 100 | ||
Religion 1 | 50 | ||
Naturkunskap 1a1 | 50 | ||
Samhällskunskap 1a1 | 50 |
Programgemensamma karaktärsämnen | Poäng | ||
---|---|---|---|
Hygien | 100 | ||
Livsmedel och näringskunskap 1 | 100 | ||
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 | ||
Service och bemötande | 100 |
Inriktning - Bageri | Poäng | ||
---|---|---|---|
Drycker och ansvarsfull alkoholservering | 100 | ||
Engelska 6 | 100 | ||
Entreprenörskap | 100 | ||
Bageri 1 | 100 | ||
Bageri 2 | 200 | ||
Konditori 1 | 100 | ||
Konditori 2 | 200 | ||
Konditori 3 | 100 | ||
Choklad och konfektyr | 100 | ||
Konditori specialisering | 100 |
Gymnasiearbete | Poäng | ||
---|---|---|---|
Gymnasiearbete | 100 |
Individuellt val | Poäng | ||
---|---|---|---|
Individuellt val | 200 |
Summa: | 2500 | 0 | 0 |
---|